Echt alles komt hier voorbij

Als er iemand weet waar alles staat in de bedrijfshal van Koornstra & Co, dan is het Ahmed Adawey wel, zo zeggen zijn collega’s. De geboren Egyptenaar kwam in 2004 naar Nederland. Bij Koornstra begon hij als orderpicker. Eerst van 2005 tot 2009 via een externe verpakker, maar sinds 2009 heeft Ahmed een vast contract in De Lier. Ondertussen heeft hij al heel wat cursussen achter de rug, waardoor hij zich keurmeester en hoofd van de keurafdeling mag noemen. “Ik ben het aanspreekpunt en de verantwoordelijke voor het keurteam”, aldus Ahmed die bij een paar doosjes afgekeurde tomaten laat zien waar hij zoal op moet letten. “Kijk, deze tomaten zijn net iets te bleek en onrijp. Die zijn dus niet geschikt voor de verkoop. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we hoge kwaliteit leveren en dat we goed in de gaten houden hoe het fruit en de groente eruit ziet. Producten moeten gezond, intact en zuiver zijn. En alle informatie moet helder op de etiketten staan.”

Blij waar ik nu sta

“Ik heb heel veel mogelijkheden gekregen van de zaak. Omdat ik de cursussen heb kunnen volgen, heb ik me echt omhoog kunnen werken hier”, vervolgt Ahmed die ook assistent halchef is. “Laatst nog zijn we met cursisten naar een aantal kwekerijen geweest, zodat we ook daar hebben kunnen zien hoe het fruit van de boom wordt gehaald.” Hij vertelt zijn verhaal met trots. “Ik heb jaren hard gewerkt en ben erg blij met waar ik nu sta. Maar ik ben nog niet uitgeleerd: ik ben van plan om binnenkort nog twee cursusmodules te halen”, zo vertelt de inwoner van Den Haag.

Ahmed loopt naar een doosje aardbeien uit zijn geboorteland Egypte. “Altijd leuk om iets uit dat land in handen te hebben.” De aardbeien doorstaan zijn keuring glansrijk. “Ze zijn maar een klein beetje wit aan de onderkant en zijn goed stevig. Maar als ik eerlijk ben, zijn Hollandse aardbeien wel een stuk lekkerder.”

 

 

 

“Ik heb veel
mogelijkheden gekregen
van de zaak.”

– Ahmed Adawey

Ga ook bij ons
aan de slag

Solliciteren