De bedrijfshal

Iedere ochtend van de werkweek fietst Ben de Blij vanuit Delft naar het pand van Koornstra & Co in de Lier. Op de elektrische fiets. “Een half uurtje ben ik onderweg. Dat doe ik door weer en wind”, vertelt de orderpicker. “Maar dat doe ik altijd met plezier.” Zo rond 7.30 uur begint de werkdag van Ben. “Eerst even opwarmen met een lekker bakkie koffie natuurlijk.” Trots laat hij zijn werkdomein zien: de bedrijfshal van Koornstra & Co, waar het de hele dag door een komen en gaan is van allerhande groente en fruit. Bens collega’s rijden non-stop voorbij met pallets, die ze hebben gesorteerd en opgebouwd. We lopen langs een paar dozen ‘exoten’ zoals ze worden genoemd. “Echt álles komt hier voorbij. Toen ik hier net begon, wist ik niet wat ik meemaakte. Ik wist wat appels en peren waren, maar daar hield het wel mee op.” In drie jaar tijd zegt Ben veel geleerd te hebben. “Ik ben door drie collega’s ingewerkt. Zij hebben me enorm veel bijgebracht. Maar zo af en toe kom ik nog iets tegen waarvan ik denk: wat is dát nou weer?

Samenwerken met collega’s logistiek

Wanneer één van Ben’s collega’s op de commerciële afdeling een order heeft binnengekregen, wordt die doorgegeven aan de collega’s beneden die zich met logistiek bezig houden. In hun kantoor halen Ben en zijn collega-orderpickers de orders op. “Daar werken we ook veel mee samen.”

De orderpickers zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van een pallet waarop de producten stevig op elkaar zijn gestapeld. “Het is belangrijk dat je de wat zwaardere producten in de meer stevige verpakkingen onderop zet. Het lichtere spul komt bovenop de pallet terecht.” De orderpicker zorgt er ook voor dat de producten stevig worden omwikkeld. “Als een pallet klaar is, wordt hij verladen in een vrachtwagen. De tomaten en paprika’s zijn de hardlopende producten bij Koornsta.” vertelt Ben staand voor een pallet.

 

 

 

 

“Altijd met
plezier onderweg.”

– Ben de Blij

Ga ook bij ons
aan de slag

Solliciteren