Celbeheerder

Een celbeheerder bij Koornstra & Co moet geen koukleum zijn. In de koelcellen is het maar wat fris. Meestal rond de drie á vier graden. Celbeheerder Dennis Kompier zal die kou echter niet deren. “In de zomer is het eigenlijk ideaal. En in de winter kun je jezelf er goed op kleden. Maar, soms als ik naar huis rijd, gaat de verwarming in mijn auto wel lekker hoog zo grapt hij. Hij werkt ondertussen een jaar of vier in De Lier. Eerst als orderpicker en via de afdeling Expeditie werd hij celbeheerder. Hij rijdt op zijn pompwagen richting één van de koelcellen die hij onder beheer heeft. Op de kar prijkt een i-Pad met daarop het overzicht van de verschillende voorraden. De telefoon van Dennis gaat veelvuldig. “Kun jij eventjes Eryngii-champignons naar beneden halen?”, vraagt hij na alweer zo’n belletje aan een collega die voorbij komt rijden op een vorkheftruck.

Goed tellen en zorgen dat alles klopt

De hele dag door rijden collega’s af en aan met bestelde producten. “Daarbij staat veiligheid en de netheid van orders voor ons op één”, vertelt Dennis die scherp in de gaten houdt hoe groot de voorraden zijn. “Dagelijks doen we een voorraadtelling. Daarmee starten we rond 7.00 uur ’s ochtends. Soms is er namelijk een kleine afwijking in de voorraad”, zo legt de Rotterdammer uit. “Om een voorbeeldje te noemen: hier staan minipaksoi, gewone paksoi en Shanghai paksoi. Kan natuurlijk gebeuren dat er op een bonnetje een kleine vergissing ontstaat en dat de vorige dag de verkeerde paksoi is weggenomen. Door goed te tellen, zorgen we er iedere dag weer voor dat alles weer klopt.”

De tijd vliegt iedere dag voorbij

Toen Dennis begon bij Koornstra & Co, had hij nog geen ervaring in de AGF-branche. “Wel in de logistiek. Hiervoor werkte ik bijvoorbeeld bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in toiletbenodigdheden. Daar was ik ook planner, maar na een paar jaar kwam ik erachter dat de hele dag op kantoor zitten niet echt iets voor mij is. Mijn beste maatje werkt hier ook als celbeheerder. Via hem ben ik bij Koornstra terecht gekomen.” Die keuze bevalt hem prima. “De tijd vliegt iedere dag voorbij. En het zijn mooie producten om mee te kunnen werken. Ik vind het zelf ook mooi dat we iedere week tegen een kleine vergoeding een kratje groente en fruit mee kunnen krijgen.”

 

 

 

“Veiligheid en
netheid staan
op één.”

– Dennis Kompier

Ga ook bij ons
aan de slag

Vul de tekst in

Solliciteren