Na 17 jaar nog altijd even scherp

Op de commerciële afdeling van Koornstra & Co. moet je goed bij de les blijven. Op deze afdeling vindt de in- en verkoop plaats. Commercieel medewerker Regillio Reincke is sinds 2002 werkzaam bij het bedrijf. Hij richt zich vooral op de inkoop. Zijn bureau heeft hij netjes geordend met overzichtelijke stapeltjes papier en lijstjes met aantekeningen. Op zijn scherm staat net een mailtje met een contract voor een leverancier die rettich wil verkopen. “In de winter halen we onze rettich uit Italië, waar ook deze leverancier zit. In zo’n contract stel ik helder op welke prijzen we zijn overeengekomen, aan welke kwaliteitseisen de producten moeten voldoen en hoeveel we ervan gaan kopen”, zo legt Regillio uit.

Piek ligt in de ochtend

Het zwaartepunt van de dag ligt voor Regillio en zijn collega’s in de ochtend. “Dan kan het zijn dat er veel verschillende klanten en leveranciers op hetzelfde moment bellen. Op zulke momenten moet je best even stressbestendig zijn. In een tijdsbestek van zo’n uurtje tot anderhalf uur moet je al je prijzen verzameld hebben en de verkoopprijzen gemaakt hebben. De piek ligt dan tussen 9.00 en 12.00 uur.”

Woordje Engels en Duits

“In de middag ben je dan juist weer bezig met wat meer lange-termijnprojecten die niet zozeer diezelfde dag nog afgehandeld moeten worden.”
Veel van de communicatie gaat in het Engels of in het Duits. “In de Duitstalige landen en het verenigd koninkrijk zitten veel van onze klanten. Het is vanzelfsprekend dat je een woordje Engels of Duits spreekt”, aldus Regillio. “Verder moet je goed met mensen om kunnen gaan. Met veel klanten en leveranciers heb je regelmatig te maken. Daar moet je een goede band mee op kunnen bouwen. Dat is essentieel.”

 

 

 

“Je moet goed
met mensen kunnen
omgaan.”

– Regillo Reincke

Ga ook bij ons
aan de slag

Solliciteren