In drie jaar ontzettend veel geleerd

Sinds drie jaar werkt Simon van den Berg op de commerciële afdeling bij Koornstra & Co. Hij begon ‘in de loods’. “Daar heb ik eerst een paar maandjes ervaring opgedaan en daarna ben ik doorgeschoven naar de commerciële afdeling. Oorspronkelijk heb ik een achtergrond in de tuinbouw. Ik ben uiteindelijk hier naartoe gekomen omdat de functie me leuker leek en er ook meer doorgroeimogelijkheden zijn.”

“Het mooiste is als je een klant een collega kunt noemen.”

– Simon van den Berg

 

Eerst meedraaien in de loods

Volgens Simon is het een groot voordeel dat hij weet hoe het er in de loods aan toe gaat. “Iedereen die hier begint, draait eerst een tijdje mee in de loods beneden om het gevoel te krijgen bij wat we eigenlijk allemaal doen. En ook om de kennis te vergroten van de producten waarmee we werken. Als je het mij vraagt, is het voor iedereen aan te raden daar te beginnen en daarna lekker om je heen te kijken wat er hier zoal nog meer te doen is en daarin eventueel naartoe door te schuiven.”

De hele keten in beeld

Simon en zijn collega’s beginnen ’s ochtends vroeg met het verzamelen van de meest recente prijzen van groente en fruit die later verhandeld worden. “In de ochtend krijg je ook een goed beeld van wat er allemaal beschikbaar is met in je achterhoofd wat je klanten nodig hebben. Op basis daarvan zetten we zelf een prijs neer voor de producten. Vervolgens is het zaak je klanten te bellen, ze te informeren en natuurlijk producten te verkopen. We proberen onze klanten natuurlijk altijd goed te bedienen.”

 

Een leuke functie met veel doorgroei-mogelijkheden

– Simon van den Berg

 

Ga ook bij ons
aan de slag

Solliciteren