Telefoon staat soms roodgloeiend

Net als veel van zijn collega’s, werkt Matthijs al een aardige poos bij Koornstra & Co in De Lier. Hij begon ooit parttime in de loods, zo’n twintig jaar geleden. Ondertussen is hij als verkoopleider een baken van kennis op de commerciële afdeling.  Zijn telefoon staat soms roodgloeiend. Ook nu duurt het niet lang of één van zijn klanten weet hem te vinden.
“Matthijs”, zo klinkt het als hij opneemt. “Nein, morgen neue anfuhr. Ja? Oké, bis Morgen!” Langer dan tien seconden duurt het telefoontje niet. “Kijk, zo heb ik het graag. Kort en helder. Sommige klanten spreek je soms wel tien á vijftien keer op een dag. Dan ga je niet elke keer vragen of het wel goed met ze gaat, of het lekker weer is en dat soort koetjes en kalfjes.”

“Het is belangrijk een goede band met klanten op te bouwen.”

– Matthijs van Oosterhout

Weten wat je aan elkaar hebt

In de loop der tijd heeft Matthijs veel van de gezichten achter de stemmen met wie hij dagelijks handelt leren kennen. “Sommige klanten zie ik jaarlijks, anderen heb ik nog niet ontmoet.” Het is volgens Matthijs in ieder geval belangrijk dat je een goede band met de klant op kunt bouwen, zodat je weet wat je aan elkaar hebt.

De dag begint redelijk vroeg voor Matthijs. “Ruim genomen tussen 6.00 uur en 7.00 uur. Dan hebben we de eerste orders vaak al in onze mailbox hangen of in de app. Ondertussen zijn de inkopers de inkopen van die dag aan het actualiseren. En we hebben ook te maken met veilingen op de dag zelf. We bepalen de verkoopprijzen van die dag en we hebben mensen die prijslijsten invullen en versturen. Dat vergt allerlei communicatie om alles zo gestroomlijnd mogelijk te kunnen laten verlopen.”

Alles, van a tot z

Op de verkoopafdeling moet je iemand zijn die geen schroom heeft om producten te kunnen aanprijzen. “Dan kan het zijn dat een klant belt voor paprika’s, maar dat ik toevallig ook een mooie partij komkommers heb staan. Dan probeer ik die natuurlijk ook onder de aandacht te brengen en als het meezit te verkopen. We hebben hier letterlijk alles van a to z. Van aardbeien tot zuurkool zeg maar, dus er zit genoeg in ons assortiment.”

Ga ook bij ons
aan de slag

Solliciteren